logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Путін та Медведчук у головних ролях: «112 Україна» анонсував фільм про «громадянський конфлікт» на Донбасі

11-07-2019 08:502621

Путін та Медведчук у головних ролях: «112 Україна» анонсував фільм про «громадянський конфлікт» на Донбасі
Фото: Радіо Свобода

Телеканал «112 Україна», керівництво якого пов'язане з кумом президента Росії Володимиром Путіним Віктором Медведчуком, покаже фільм «Відкриваючи Україну» про «громадянський конфлікт» на Донбасі. Побудована стрічка на розповідях про події на сході країни Медведчука та Путіна.

Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на «Радіо Свобода».

Зазначається, що продюсером документальної стрічки «Відкриваючи Україну» є американський режисер-оскароносець Олівер Стоун.

«Це розповідь Стоуна про події в Україні устами президента РФ Путіна та його кума Віктора Медведчука. Судячи з добору протагоністів, наратив фільму очевидний: «2014 року на Майдані був державний заколот за підтримки агентів ЦРУ, що спричинило громадянський конфлікт на проросійському Донбасі», - йдеться у статті.

Допрем'єрний показ стрічки відбувся 4 липня на міжнародному, але маловідомому кінофестивалі у місті Таорміна на Сицилії (Італія).

При цьому, італійська національна преса майже проігнорувала презентацію коротка новина про захід з'явилась на шпальтах деяких сицилійських видань.

«Олівер Стоун давно відомий прихильністю до лідерів-диктаторів та антиамериканськими поглядами у своїй кінотворчості. Те, що він представив на фестивалі у курортному місті Таорміна лише частина документального кінопроекту, який буде готовий до кінця літа.

Потім стрічку «Відкриваючи Україну» планують показати у чотирьох серіях на українському телебаченні, інформує місцева преса, цитуючи Олівера Стоуна», - пише «Радіо Свобода».

Американський продюсер є і серед дійових осіб фільму - Стоун записує інтерв'ю з Путіним та Медведчуком.

«Творцем фільму зазначають американського режисера українського походження Ігоря Лопатьонка, який, як зауважують у пресі, ховається в тіні іменитого продюсера», - зазначає видання.

Повідомляється, що Олівер Стоун на правах голови журі 65-го кінофестивалю у Таорміні розпорядився демонструвати незакінчений політичний фільм поза конкурсом і безплатно для глядачів.

«Наша мета - зупинити війну в Україні. Ми не «за» і не «проти» Володимира Путіна. Ми прагнемо розказати правду», - заявив він.

Зі схожими словами виступив режисер Лопатьонок, але він пішов ще далі, звинувативши в «українському заколоті» філантропа і підприємця Джорджа Сороса.

«Презентацію фільму «Відкриваючи Україну» докладно висвітлював телеканал «112 Україна», який, за даними журналістських розслідувань, опосередковано належить Медведчуку.

Цей канал поширив прес-конференцію режисера Лопатьонка у прямому ефірі, де той критикує чинного президента Володимира Зеленського, називаючи його «комедіантом і несправжнім президентом», - підкреслює «Радіо Свобода».

«112 Україна» також анонсував трансляцію фільму, яку планують зробити 13 чи 16 липня (за різними анонсами). 

«В анонсованому відеоролику фільм називають «номінантом 65-го кінофестивалю у Таорміні».

Насправді документальна політична картина зовсім не згадувалася у переліку картин-номінантів, вона була не просто поза конкурсом, а числилася у категорії «особлива подія» кінофоруму  допрем’єрна демонстрація роботи голови журі Олівера Стоуна», - йдеться у статті.

Це вже не перша спрода провокації з боку телеканалів Медведчука. Як відомо, 7 липня ведучий програми «Вести недели» на російському пропагандистському каналі «Россия 24» Дмитро Кісельов анонсував телеміст «Треба поговорити» на 12 липня спільно з українським телеканалом «NewsOne», який входить до медіа-групи кума Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Як повідомляли, Президент України Володимир Зеленський виступив із відеозверненням до українців у зв’язку із анонсованим телемостом з Росією.

Згодом NewsOne скасував телеміст через погрози фізичної розправи.

Слідство встановило зв'язок між телеканалом«NewsOne», який входить до медіа-групи кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, та російським ПАТ «Промсвязьбанк», який фінансує та обслуговує державне оборонне замовлення Росії.

Leopolis.news