logo
06/05
05/05
2 ...

У Львові знесуть старовинний будинок, щоб збудувати скляний офіс

26-07-2019 13:013768

У Львові знесуть старовинний будинок, щоб збудувати скляний офіс
Фото: ЛМР

Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на будівництво ТзОВ «Інсула інвест» офісного центру з підземним паркінгом на вул. Академіка А. Сахарова, 52 зі знесенням існуючої будівлі.

Таке рішення члени виконкому ЛМР ухвалили під час засідання сьогодні, повідомляє кореспондентка Leopolis.news.

Згідно з рішенням виконкому на місці існуючої будівлі буде триповерховий скляний офіс із підземним паркінгом.

Варто зазначити, що відразу після прийняття цього рішення з’явились коментарі фахівців, які виступають проти знесення будинку.

Натомість у мерії називають це логічним рішенням.

«Я мешкаю в цьому районі. Там є житлові комплекси, де живуть багато айтішників. Вони щодня мігрують на своїх автомобілях по всьому Львові. Те, що я бачу, буде там збудоване, може стати офісом, де айтішники з задоволенням можуть та будуть працювати. Бо в таку будівлю, як зараз, ніхто не піде. Тому, на мою думку, це є логічне рішення. Чим це не подобається? Я багато їжджу по Європі. Слухайте, є комбінація гарних, сучасних будівель із старовинними і це має право на життя», – сказав заступник міського голови Львова Геннадій Васьків.

Будинок на вул. Академіка А. Сахарова, 52 був збудований у 1907 році. Його ще називають будинком Терлецьких.

Зазначимо, що Михайло Терлецький був єдиним українцем, який мав власну аптеку у Львові. Приміщення закладу було місцем, де зустрічались представники культурної української еліти в умовах польського панування в місті.

Згідно з інформацією видання «Наші гроші» Власником ТОВ «Інсула-Інвест» є Олександр Берба, який також володіє ще низкою фірм, пов’язаних з компанією «Авалон» депутата Львівської міської ради Григорія Козловського. Берба є засновником фірми ЖБК «Авалон комфорт-6», ЖБК «Авалон Гарден -3», раніше очолював ТОВ «Авалон інк».

 

Крім того, він є власником ТОВ «Агенція «Європростір», яке сьогодні ж під час засідання виконавчого комітету отримало дозвіл на будівництво апарт-готелю на перехресті вулиць Стрийська-Наукова. Власником цієї фірми, яка розробляла проект готелю з 2016 року, Олександр Берба став лише у квітні 2019 року.

Леся БУРБАН, Leopolis.news