logo
27/04
26/04
2 ...

На Львівщині три обласні медзаклади хочуть сплачувати ПДФО громадам області, які готові підтримувати медицину та військових

28-03-2024 20:45264

На Львівщині три обласні медзаклади хочуть сплачувати ПДФО громадам області, які готові підтримувати медицину та військових
Фото: ЛОР

Сьогодні, 28 березня, під час спільного засідання комісій обласної ради з питань охорони здоров’я та материнства і з питань комунального майна відбулося обговорення пропозицій трьох комунальних некомерційних підприємств Львівської обласної ради галузі охорони здоров’я щодо зміни формули сплати податку на доходи фізичних осіб (ПДФО). Головна мета – посилення підтримки військових частин та покращення матеріально-технічної бази медзакладів.

Про це повідомляє пресслужба ЛОР.

Йдеться про сплату ПДФО до бюджету Сколівської громади від Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, до Трускавецької громади від Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи та до Великолюбінської громади від Львівської обласної клінічної лікарні.

«За умови сплати цими обласними підприємствами ПДФО до місцевих бюджетів вказаних громад, місцеві ради готові спрямовувати 40% від суми сплаченого ПДФО на розвиток названих підприємств обласної ради, а 20% від суми сплаченого ПДФО скеровувати на програми підтримки Збройних Сил України – військових частин, зареєстрованих на території Львівської області.

Таким чином обласна рада прагне збільшити фінансову підтримку галузі охорони здоров’я та військових формувань за рахунок додаткових надходжень ПДФО в громади», - поінформували в управлінні майном спільної власності Львівської обласної ради.

За інформацією управління майном спільної власності, у 2023 році Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф сплатив до бюджету Львівської міської громади ПДФО у сумі 43,8 млн грн, Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи – 21,4 млн грн, Львівська обласна клінічна лікарня – 61,8 млн грн.

У результаті обговорення і голосування ініціативу трьох комунальних медичних закладів підтримала комісія з питань охорони здоров’я та материнства. Свою підтримку також висловили представники військових частин, очільники громад і департамент охорони здоров’я Львівської ОВА.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news