logo
29/04
28/04
27/04
26/04
25/04
2 ...

ВПС Британії не можуть збивати дрони над Україною, бо це «викличе тривожну ескалацію» – Кемерон

15-04-2024 17:12339

ВПС Британії не можуть збивати дрони над Україною, бо це «викличе тривожну ескалацію» – Кемерон
Фото: dsnews.ua

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що ВПС країни не можуть збивати безпілотники над Україною, оскільки прямий конфлікт сил НАТО та російських військ «викличе тривожну ескалацію».

Він сказав про це в ефірі LBC, пише «Слово і діло».

Раніше прем'єр Ріші Сунак підтвердив, що винищувачі Королівських ВПС збили кілька іранських безпілотників, які атакували Ізраїль у неділю. Журналіст запитав Кемерона, чому ВПС не можуть робити те саме для України.

«Ми зробили більше, ніж будь-яка інша країна окремо, щоб допомогти українцям. Ми підготували понад 60 тисяч українських військовослужбовців, ми першими надали їм протитанкову зброю, далекобійну артилерію та танки», – сказав міністр.

Але він наголосив на ризиках використання британських військових сил для прямої конфронтації з росією: «Складність того, щоб ви пропонуєте полягає в тому, що якщо ви хочете уникнути ескалації в плані ширшої європейської війни, думаю, слід уникати прямої взаємодії військ НАТО з російськими військами. Це може спричинити ескалацію ситуації».

На його думку, краще підтримувати Україну фінансово, дипломатично та зброєю. Кемерон додав, що «якщо сили НАТО вступлять у прямий конфлікт із російськими силами, це буде небезпечна ескалація».

Як відомо, уночі 14 квітня Іран завдав по Ізраїлю масованого удару з використанням ракет і безпілотників. Було запущено понад 200 повітряних засобів нападу, у ЦАХАЛ заявили, що 99% було перехоплено.

В Ізраїлі заявили, що низка держав допомогла збити частину повітряних цілей. Офіційно це підтвердили США, Велика Британія та Йорданія.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news