logo
02/05
01/05
2 ...

«Рейтинг» та Gallup International опублікували дослідження щодо ставлення країн до організації BRICS

19-04-2024 15:00194

«Рейтинг» та Gallup International опублікували дослідження щодо ставлення країн до організації BRICS
Фото: korrespondent.net

Нещодавно Соціологічна Група Рейтинг завершила масштабне дослідження в співпраці з всесвітньо відомим інститутом досліджень Gallup International. Опитування відбувалось в межах проєкту «End of Year» 2023. 

Про це йдеться на сайті «Рейтингу».   

Знайомимо з третьою темою масштабного дослідження: ставлення до BRICS. BRICS це міжурядова організація, до складу якої входять Бразилія, росія, Індія, Китай, Південна Африка, Єгипет, Ефіопія, Іран та Об’єднані Арабські Емірати.

За загальним показником серед всіх країн немає ні вираженого негативного, ні вираженого позитивного ставлення до альянсу. 

Найбільш негативне ставлення до глобального альянсу БРІКС демонструють респонденти в США та в країнах Європи. Загалом найбільш негативне ставлення до альянсу має Швеція. 

Україна також входить до тих країн, що мають найбільш негативне ставлення до альянсу. Водночас, серед українців 40% не знають нічого про цей альянс.

Навіть серед членів альянсу частина громадян не поінформована про це: серед опитаних в новоприєднаній Суадівській Аравії половина не знає нічого про альянс. 

Серед опитаних країн-членів найбільший відсоток негативного ставлення до альянсу спостерігається у Індії. А найбільш позитивне ставлення серед росіян. 

В цілому найбільш позитивне ставлення до глобального альянсу БРІКС демонструють респонденти з країн Африки, Латинської Америки, Центральної Азії. 

Міжнародне опитування Gallup International End of Year Survey (EoY) — це щорічна традиція, започатковане та розроблене дослідження  в 1977 році. Відтоді опитування проводиться щороку. Цього року проєкт проводився в 41 країні світу. 

Розмір вибірки:

Всього було опитано 40 428 осіб у всьому світі. У кожній країні протягом жовтня-грудня 2023 року було опитано репрезентативну вибірку близько 1000. В Україні опитування проводила Група Рейтинг. 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news