logo
03/05
2 ...

У Росії вперше офіційно заявили про намір захопити Харків - ISW

20-04-2024 11:03375

У Росії вперше офіційно заявили про намір захопити Харків - ISW
Фото: frontnews

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив про намір окупантів захопити Харків.

 

Про це Сергій Лавров сказав під час радіоінтерв'ю, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики наголошують, що Лавров став першим високопоставленим чиновником Кремля, який прямо назвав Харків можливою оперативною ціллю РФ.

За його словами, Харків "відіграє важливу роль" в ідеї президента Росії Володимира Путіна про створення демілітаризованої "санітарної зони" в Україні для захисту російських прикордонних населених пунктів від українських ударів.

Сергій Лавров також нагадав, що Путін дуже чітко заявив, що російські війська повинні просунути лінію фронту досить далеко в Україну, щоб вивести російські поселення за межі зони українського удару.

За словами аналітиків, ця вимога є дуже нечіткою, і може поширюватися навіть і на всю територію України. Адже доки існує незалежна українська держава, вона бажатиме себе захищати.

Аналітики наголошують, що заяви Лаврова свідчать про наміри Кремля використовувати ідею постійної зміни демілітаризованої "санітарної зони", щоб виправдати російські наступальні операції все далі в Україну.

Навіть після початку мирних переговорів між Києвом та Москвою Росія не планує припиняти бойові дії. На період переговорного процесу жодних пауз у бойових діях не буде, заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

За його словами, так звані "реалії на землі" стали іншими. Він уточнив, що під реаліями має на увазі чотири тимчасово окуповані регіони України.

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news