logo
03/05
02/05
01/05
30/04
2 ...

Чи запросить Андрій Садовий трампістку-конгресвумен Спартц на каву до Львова?

20-04-2024 16:341125

Чи запросить Андрій Садовий трампістку-конгресвумен Спартц на каву до Львова?
Фото: соцмережі

Сьогодні о 20:00 у Конгресі США має відбутися голосування за законопроєкт щодо додаткової фінансової підтримки боротьби України у війні з росією. Скандальна конгресвумен Вікторія Спартц подала до цього законопроєкту правки, які передбачають значне скорочення фінансової та військової допомоги Україні.

Зокрема, одна із таких правок В.Спартц пропонує виключити із законопроєкту положення, які стосуються програми PDA (виділення Україні зброї безпосередньо зі складів армії США).

Інші її правки мають на меті зменшити економічну допомогу нашій державі, яка передбачена в проєкті Джонсона (В.Спартц хоче виключити можливість надання понад 7,8 мільярда доларів допомоги, а також заборонити  списувати заборгованість України за певних умов).

Ще однією поправкою уродженка України хоче відмінусувати 481 мільйон доларів із пакету фінансування МОЗ США для біженців, а також пропонує заборонити використовувати кошти за програмою FMF (прямі замовлення зброї у виробників).

А нещодавно Спартц заявляла про те, що взагалі відмовляється підтримати у Конгресі інше фінансування для «Києва», окрім як для летальної допомоги.

То хто ж така Вікторія Спартц і звідки вона? Інформацію про неї можна без проблем знайти у Вікіпедії.

Тепер Вікторія Спартц, а колись Кульгейко Вікторія Анатоліївна, народилася на Чернігівщині 6 жовтня 1978 року. До 5 років жила з батьками, дідусем та бабусею в м.Носівка. Потім батьки  переїхали в м.Чернігів, де В.Спартц (Кульгейко) закінчила з відзнакою ліцей № 15, а пізніше  Київський національний економічний університет.

У 2000 році переїхала до США. У 2006 році отримала американське громадянство. Здобула диплом магістра з професійної бухгалтерії університету Індіани в Індіанаполісі, залишилася там викладати. Згодом працювала в бізнесі та державних установах – аж до посади головного посадовця з фінансів Служби прокурора Індіани.

У вересні 2017 року після обрання до Сенату штату Індіана пішла з посади, щоб уникнути конфлікту інтересів. Також є головою Республіканської партії округу Гамільтон.

У листопаді 2020 року В.Спартц було обрано до Палати представників США від 5 округу штату Індіана. У січні 2021 року почала виконувати обов’язки члена Палати представників й стала першою етнічною українкою в Конгресі Сполучених Штатів.

На проміжних виборах до Палати представників США 8 листопада 2022 Вікторія Спартц зберегла своє місце Конгресі, перемогла свою суперницю-демократку, набравши понад 60 % голосів.

Отож дивно те, що уродженка Чернігівщини Спартц-Кульгейко, шкільне життя якої пройшло у Чернігові, яка регулярно приїжджає до батьків, фактично працює на користь росії, своєї кар’єри та, ймовірно, якихось інших бонусів, які щедро роздає Кремль своїм лобістам. Реально команда затятих трампістів, членом якої є Спартц, цілеспрямовано працює проти перемоги України у війні з росією та мріє, аби Трамп став президентом США і «закінчив війну за 24 години». Але у реальному житті так може статися лише у випадку капітуляції перед загарбниками.

До речі, 17 квітня ц.р. по Чернігову було завдано ракетних ударів, внаслідок яких загинули та постраждали цивільні люди. Однак Спартц не зважає на факти жорстоких атак росії та жодним чином не відреагувала на це варварське знищення мешканців свого рідного міста.

Тим часом користувачі соцмереж активно висловлюють власну думку про колишню чернігівчанку. «О боже, вона чисте зло»; «Це ненормально, що людина не може навіть співчувати громадянам та дітям своєї Батьківщини, і навіть під час жорстокої війни»; «Не має значення, хто ви й звідки – ви приєднуєтеся до Республіканської партії і вас забирає сила зла», – і це лише найкоректніші висловлювання.

Цікаво, що вже після повномасштабного вторгнення росії на територію України, у травні 2022 року, В.Спартц приїздила в Україну, зокрема була у Львові та зустрічалась із міським головою Андрієм Садовим. 

«Дуже важливо, що серед американців у Конгресі працює Вікторія Спартц. Вона українка і як ніхто знає та відчуває все, через що зараз проходить наша країна. Це дозволяє їй об’єднувати у підтримці України людей з різними політичними поглядами», – зазначив тоді мер Андрій Садовий.

Однак наразі жодної реакції очільника Львова і друга російського олігарха Фрідмана щодо сьогоднішньої антиукраїнської позиції Вікторії Спартц, з якою пан мер, ймовірно, пив смачну каву, немає. Цікаво, чи запросить після сьогоднішнього голосування у Конгресі США Андрій Садовий трампістку і конгресвумен Спартц на каву до Львова ще раз?

Маркіян Войтович, Leopolis.news