logo
03/05
2 ...

Бойові дії та негода позбавили українців світла у семи областях, - Міненерго

20-04-2024 18:37357

Бойові дії та негода позбавили українців світла у семи областях, - Міненерго
Фото: ілюстративне

Бойові дії призвели до знеструмлення 1087 абонентів станом на сьогодні.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України у Facebook.

Газовики активно відновлюють газопостачання, але внаслідок ворожих ударів в Дніпрі та Синельникова понад 150 споживачів відключені від газу.

Донецька область:

Минулої доби газовики успішно відновили газопостачання 106 споживачам.

Запорізька область:

Ворожі обстріли призвели до залишення без електрики 3730 абонентів у 50 населених пунктах.

Кіровоградська область:

Минулої доби дві повітряні лінії 10 кВ вимкнуті, що призвело до залишення без електрики 162 абонентів в одному з населених пунктів. 

Сумська область:

Внаслідок ворожих обстрілів та негоди відключено 118 абонентів у 2 населених пунктах. Загалом через обстріли електроенергія відсутня у 3,8 тисячі точок обліку у 67 населених пунктах.  У місті Білопілля внаслідок  обстрілу пошкоджено газопровід, відключено 8 абонентів.

Харківська область:

У зв'язку з мережевими обмеженнями продовжується використання графіків відключень споживачів. Також через бойові дії відключено 18,6 тисячі точок обліку.

Херсонська область:

Енергетики відновили електропостачання в 9 населених пунктах, але через складні метеоумови понад 1,4 тисячі точок обліку залишаються без електрики. У Херсоні без світла залишається 2,8 тисячі точок обліку, а по області 27,2 тисячі абонентів у 54 населених пунктах.

Чернігівська область:

Внаслідок ворожих обстрілів та негоди залишаються без електрики понад 1,2 тисячі абонентів у 25 населених пунктах. Тривають відновлювальні роботи.

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news