logo
03/05
2 ...

59-річний львів’янин під час втечі у Молдову зламав ногу

20-04-2024 19:20248

59-річний львів’янин під час втечі у Молдову зламав ногу
Фото: ДПСУ

На Одещині прикордонники врятували 59-річного львів’янина, який під час втечі у Молдову зламав ногу. 

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

На телефонну «гарячу лінію» ДПСУ звернулася жінка та повідомила, що її колишній чоловік намагався у незаконний спосіб потрапити в Молдову, проте травмувався та потребує допомоги.

«Під час розмови прикордонники з’ясували, що 59-річний львів’янин зателефонував колишній дружині та розповів, що під час спроби незаконно перетнути українсько-молдовський кордон він зламав ногу, не може рухатися, близько чотирьох годин перебуває просто неба, змок та дуже змерз», – повідомили деталі у Держприкордонслужбі.

Отримавши координати місця перебування чоловіка, прикордонники Подільського загону негайно вирушили на пошуки, залучили службового собаку, а також підняли квадрокоптер з тепловізійною камерою. 59-річного львів’янина прикордонники незабаром віднайшли неподалік села Новокрасне Роздільнянського району Одеської області, надали йому домедичну допомогу, доставили до підрозділу та викликали швидку допомогу.

Чоловік розповів, що вказівки з навігації та поради, як незаконно потрапити до Молдови, отримував через один з Telegram-каналів. За такі онлайн-консультації він заплатив 4 тис. доларів.

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news