logo
03/05
2 ...

Два проєкти Мостиської ТГ перемогли у конкурсі «Енергоефективність громадських будівель в Україні»

23-04-2024 13:23742

Два проєкти Мостиської ТГ перемогли у конкурсі «Енергоефективність громадських будівель в Україні»

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України погодило 14 проєктів Львівської області у межах конкурсного відбору програми «Енергоефективність громадських будівель в Україні».

Її реалізують завдяки співробітництву України та Європейського інвестиційного банку. 

«Мостиська міська рада вперше користується шансом залучити кредитні інструменти Європейського союзу, – зауважує Мостиський міський голова Мирослава Пельц. – Переконана, що сучасні підходи у реалізації проєктів з термомодернізації громадських будівель нададуть можливості в майбутньому економити бюджетні кошти на їх утримання та забезпечать комфортні умови для пацієнтів лікарні та учасників освітнього процесу у школі.

Мостиська ТГ буде реалізовувати два проєкти з провадження енергоефективних заходів у відділенні Мостиської міської лікарні по вул. Перемишльській та у освітньому закладі № 2 по вул. Т. Шевченка у Мостиськах».

Орієнтовна сума інвестицій по цих проєктах 77 млн грн.

Відповідно до умов програми громади отримають позику Європейського інвестиційного банку терміном до 20 років з пільговим періодом 5 років. Це дасть можливість реалізувати проєкти з термомодернізації будівель соціальної інфраструктури (школи, садочки, медичні заклади тощо), що в свою чергу забезпечить економію енергоресурсів та зменшить експлуатаційні витрати. 

Галина СОРОКА, для Leopolis.news 

Фото з відкритих джерел