logo
04/05
03/05
2 ...

На Львівщині підприємство змусили сплатити понад 5,2 млн грн завданих бюджету збитків

24-04-2024 20:01301

На Львівщині підприємство змусили сплатити понад 5,2 млн грн завданих бюджету збитків
Фото: БЕБ

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області скерували до суду справу щодо ухилення від сплати податків. 

Встановлено, що упродовж 2023 року службові особи товариства, яке займається торгівлею продуктами харчування, навмисно не відобразили у фінансовій та податковій звітності суми не повернутої у встановлені строки поворотної фінансової допомоги.  

Таким чином податкові зобов’язання з податку на прибуток були занижені на суму понад 5,2 млн грн. 

Як уточнили у Львівській обласній прокуратурі, встановлено, що у 2022 році підприємство, яке здійснює діяльність у сфері зовнішньо-економічної діяльності та імпортом товарів в Україну, уклало договір та надано поворотну допомогу 30 млн грн іншій юридичній особі, яку після закінчення строку договору повернуто не було. Також у прокуратурі кажуть, що у результаті вказаних дій та шляхом маніпулювання податковою звітністю, до бюджету не сплачено податку на прибуток майже 5,3 млн грн. 

У ході досудового розслідування завдані збитки добровільно відшкодовано. За клопотанням прокурора особу звільнено від кримінальної відповідальності. 

Як повідомляли, раніше детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області забезпечили надходження до державного бюджету податків у розмірі понад 4,5 млн грн. У тому повідомленні не була вказана назва фірми, але, за даними Zaxid.net, йдеться про ТОВ «Мобіжук», яке здійснює роздрібну торгівлю гаджетами та побутовою технікою у торговельних точках під брендом «ЖЖУК».

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news