logo
05/05
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
2 ...

Зеленський про допомогу від США: Шлях довжиною півроку подолали (ВІДЕО)

24-04-2024 20:57240

Зеленський про допомогу від США: Шлях довжиною півроку подолали (ВІДЕО)
Фото: Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський привітав прийняття і підписання закону про пакет підтримки для України, але наголосив на важливості дотримання на 100% усіх домовленостей з Президентом США Байденом.

Про це він сказав у своєму вечірньому зверненні.  

«Сьогодні Президент Байден підписав ухвалений Конгресом пакет підтримки – підтримки, зокрема, української. Шлях довжиною пів року подолали. Хай би що хто казав, але ми здобуваємо підтримку, якої потребуємо – потребуємо, щоб і надалі захищати життя від російських ударів. Цими днями вже максимально активно працювали з нашими американськими друзями – на всіх рівнях, – щоб оперативно наповнити цей пакет від Сполучених Штатів саме такою зброєю, яка потрібна нашим воїнам. Від «атакамсів» і артилерії, від протитанкової зброї і ракет для «хаймарсів» до необхідної ППО і техніки», – зазначив Зеленський. 

«Я вдячний Президенту Байдену і Конгресу, усім американцям, які відчувають, що потрібно вибивати землю з-під ніг у Путіна, не підкорятися йому, і лише так буде дійсно менше загроз свободі. Разом ми можемо це забезпечити. Дякую всім американцям на оборонних підприємствах, кожному штату, який виробляє зброю, яка зараз реально захищає демократію та наш спосіб життя», – додав він. 

За словами Зеленського,зараз дуже важливо, щоб усі наші домовленості з Президентом Байденом були реалізовані на сто відсотків. 

Як повідомляли, Сенат Конгресу США у вівторок переважною більшістю голосів проголосував за ухвалення пакета допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню в розмірі 95,3 мільярда доларів. З них допомога Україні передбачає майже 61 млрд дол.

Перший пакет у рамках цієї допомоги складатиме 1 млрд дол.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news