logo
05/05
03/05
02/05
01/05
30/04
29/04
2 ...

Олег Соскін: Влада України входить у фазу безумства

25-04-2024 15:17878

Олег Соскін: Влада України входить у фазу безумства
Фото: Олег Соскін

Український економіст, політолог та футуролог, професор Олег Соскін активно веде свій канал на Ютубі, який налічує 150 тисяч підписників. Вони щодня мають можливість слухати аналітичні роздуми доктора економічних наук та доктора богослов’я про політичну та економічну ситуацію у світі та в Україні.

Погляди професора на більшість проблем сучасності є досить неординарними. Але через це його бачення є дуже цікавим, оскільки Олег Ігорович не загортає свої думки у яскраві обгортки, а говорить правду, яка багатьом далеко не до вподоби. В одному зі своїх останніх відео професор Соскін висловив рішуче несхвалення щодо рішення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби заборонити консульству видачу паспортів громадянам чоловічої статі віком від 18 до 60 років. За словами політолога, таке розпорядження є не лише порушенням Конституції України, але й свідчить про узурпацію влади в країні.  

На думку експерта, недавнє повідомлення Кулеби насправді націлене на порушення Конституції України. Міністерство закордонних справ відкрито йде на неправові дії, а влада України йде шляхом узурпації. 

«Державне підприємство повідомило, що призупинило видачу документів за кордоном для всіх дорослих громадян України. Але якщо це не порушує всіх прав та свобод людини, то це дуже дивно. І як це розпорядження Кулеби, якщо його підпису немає? Це здається дуже ненормальним для країни, яка прагне в Європейський Союз», – наголошує професор Олег Соскін. 

Далі професор Соскін цитує Кулебу, а саме його текст у Х (Твіттер): «Захист прав та інтересів громадян України за кордоном завжди був і залишається пріоритетом МЗС. Водночас в умовах повномасштабної російської агресії пріоритетом є захист Батьківщини від знищення. Як це виглядає зараз: чоловік призовного віку виїхав за кордон, показав своїй державі, що питання її виживання його не обходить, а потім приходить і хоче отримати від цієї держави послуги. Так не працює. У нас в країні війна. Крім того, обовʼязок оновлювати свої документи в ТЦК існував і до ухвалення нового закону про мобілізацію. Якщо ці люди вважають, що хтось там, далеко на фронті, воює і віддає свої життя за цю державу, а хтось посидить за кордоном, але при цьому буде отримувати послуги від цієї держави, — то так це не працює. Перебування за кордоном не звільняє громадянина від обовʼязків перед Батьківщиною. Саме тому я вчора доручив вжити заходів щодо відновлення справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном. Це буде чесно».

На це Олег Соскін відповідає так: «Насамперед, Кулеба говорить про війну, але ніде не вказано, що в нас йде війна. Жоден закон, жоден документ не стверджує, що ми перебуваємо у стадії війни, у нас просто є воєнний стан. Свобода вибору, свобода рішень – кожен приймає це рішення сам, оскільки люди є громадянами держави Україна. Конституція – це угода між громадянами та державою. Кулеба отримує гроші за рахунок українських громадян-платників податків, тому не йому вирішувати, хто як має поводитися. Обов’язок у людини взагалі один – платити податки. Все інше – це його власне рішення, в нього немає жодних інших обов’язків. Хто такий Кулеба? Це він має визначати, що чесно, а що нечесно? 

Чому вони не розуміють, що роблять? Є закон, за яким треба діяти, але закон про мобілізацію не набув чинності, тому ті, хто подали свої документи, мають право на отримання паспортів! 

Те, що документи не видаються, звели на якусь технічну проблему. Це ваша проблема, і ви будете банкрутами через позови, які будуть подані на директора. Ці чиновники не розуміють, що роблять.  

Чому вони не видають паспорт? Вони відмовляються виконувати те, за що отримали гроші. Що вони собі думають? Влада в Україні входить у фазу безумства. Який висновок ми можемо зробити? Влада у вигляді Зеленського, Єрмака, і Кулеби заганяє країну в безлад. Є, звичайно, якась воля до чогось, але важко сказати, на що саме вона націлена. 

Якщо паспорти не будуть видавати – це, звичайно, означатиме відкрите порушення Конституції, прав і свобод людини під прикриттям якогось псевдопатріотизму, який у міжнародному праві не має значення. Ось і все. 

Тому, звичайно, всі інстанції, всі структури будуть захищати людину, її права і свободи. Ну, не одразу, звичайно. Це буде відбуватися після проведення виборів в Європейському союзі. Ось вони пройдуть, і тоді багато зміниться, плюс пройдуть вибори восени у Великобританії, плюс листопадові вибори у США».  

За словами Олега Соскіна, ситуація, яка зараз відбувається в Україні спричинена тим, що мають прийти гроші та зброя від США, плюс грошова допомога від Великобританії, і ще плюс Нідерланди допомагають. Отже це такий, так би мовити, потужний імпульс для продовження війни. 

На його думку, Україна стояла перед дилемою, бо якби не було грошей від США, то треба було йти на мир. А оскільки гроші і зброя зараз прибудуть, то треба набирати нових людей, які повинні пройти мінімум три місяці навчання, потім з них утворяться нові бригади, які потім підуть на нуль. 

«Тепер є офіційний документ про те, що Україна через рішення Кулеби, міністра закордонних справ, були порушені правові норми. Він перевищив свої повноваження, не дотримав своїх зобов’язань щодо підготовки паспортів, за які люди заплатили гроші. Це стало законною підставою для звернення до інших країн за політичним притулком. Немає гарантії, що всі країни нададуть притулок, проте цей документ є офіційним та відкритим, де міністр закордонних справ висловив відкриті публічні загрози стосовно громадян України. Це свідчить про порушення Конституції України, відмову виконувати закони та самостійне тлумачення законів, що є підставою для виходу з українського громадянства. 

Зараз досвідчені люди почнуть реалізовувати так звані пілотні проєкти, після чого це перейде на конвеєр і громадяни почнуть залишати українське громадянство, шукаючи політичного притулку. Я вважаю, що в Європі з’явиться декілька держав, які будуть надавати своє громадянство, особливо тим, хто вже має можливість це зробити, і заявити про те, що стосовно них і Зеленський, Шмигаль, Кабінет Міністрів та МЗС в особі Кулеби й Сибіги здійснює переслідування і не хоче виконувати свої директивні функції. Цей процес почнеться не відразу, але не сумнівайтеся, це відбудеться», – ділиться своїми думками Олег Соскін. 

«Чесно кажучи, я ще не зустрічав таких некомпетентних людей, які думають, що вони можуть диктувати комусь і вирішувати за когось. Отже, які висновки ми можемо зробити з цього? Влада в особі Зеленського та його режиму йде на відкриту узурпацію та відкрите протистояння. Те, що Кулеба зробив – це кроки до відкритої громадянської війни. Те, що Зеленський скасував вибори, – це кроки до громадянської війни. Те, що Кулеба зробив, а також держпідприємство, яке оприлюднило це повідомлення про невідправку паспортів за кордон – це оголошення громадянської війни всередині країни. І не тільки всередині, а й ззовні.

Чому це роблять? Можливо, є якась мета, може, це безглуздя, можливо, це некомпетентність, може, це спроба когось залякати», – такими словами підсумовує відео український політолог Олег Соскін.

Ольга КОЦУПЕЙ, для Leopolis.news