logo
07/05
06/05
2 ...

У Львові регіональні спілки журналістів України та Польщі підписали Меморандум про співпрацю

26-04-2024 20:16171

У Львові регіональні спілки журналістів України та Польщі підписали Меморандум про співпрацю
Фото: zahidfront.com.ua

Церемонія підписання відбулася у п’ятницю, 26 квітня, у приміщенні Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України.

Про це пише Західний інформаційний фронт.

Меморандум підписали керівники Волинської обласної організації НСЖУ (Михайло Савчак), Жешівського осередку Асоціації польських журналістів (Анджей Клімчак), Львівської обласної організації НСЖУ (Ярослав Климович) і Рівненської обласної організації НСЖУ Дмитро Тарасюк.

Підписанти домовилися поглиблювати співпрацю в гуманітарній сфері, налагоджувати творчі контакти між провідними мас-медіа прикордоння, наукову співпрацю з підготовки журналістів за європейськими стандартами.

За словами очільника Жежівського осередку Асоціації польських журналістів Анджея Клімчака, польські й українські журналісти повинні протистояти російській інформаційній агресії. І росіяни у цьому протистоянні не повинні перемогти.

Також Анджей Клімчак зізнався, що співпрацює з українськими медіа – з кимось давніше, з кимось – віднедавна. І що йому приємно підписувати цей Меморандум ручкою, подарованою співзасновником Західного інформаційного фронту Юрієм Кмітем.

Leopolis.news