logo
27/04
26/04
2 ...

До річниці створення Нацгвардії у Львові презентували фільм про бойовий шлях захисників (ФОТО)

26-03-2024 21:05164

 До річниці створення Нацгвардії у Львові презентували фільм про бойовий шлях захисників (ФОТО)
Фото: пресслужба ЛОР

Сьогодні, 26 березня, у Львові відбулися урочистості з нагоди десятиріччя створення Національної гвардії України.

Про це інфомрує пресслужба ЛОР.

Участь у заходах взяли керівництво області та Львова, представники військових навчальних закладів, силових, правоохоронних і оборонних структур.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять 386 гвардійців Західного територіального об'єднання НГУ, які загинули в боях за незалежність і територіальну цілісність України.

Від початку війни 713 гвардійців нагороджені державними нагородами, з них 248 посмертно. Четверо військовослужбовців західного об'єднання стали Героями України.

З нагоди ювілею Національна гвардія України презентувала фільм про бойовий шлях нацгвардійців з 2014 року. Це свідчення учасників бойових дій, які захищали й захищають Україну.

Бойові підрозділи НГУ обороняли й звільняли від російських загарбників населені пункти Київщини, Луганщини, Донеччини, а сьогодні утримують бойові позиції на Запоріжжі та Донеччині.

Від імені Львівської обласної ради нацгвардійців привітав і відзначив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Завдяки вам і вашим побратимам ми гідно зустріли ворога і дали йому відсіч. Як і десять років тому, так і тепер нацгвардійці зі зброєю в руках боронять українську державу. Велика вам подяка, панове генерали, офіцери, солдати. Бажаю міцного здоров'я, добробуту, добра вам і вашим родинам», – сказав під час виступу в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Від імені Національної гвардії України військовослужбовців привітав, нагородив відзнаками та званнями начальник Західного територіального управління НГУ, учасник російсько-української війни бригадний генерал Олександр Буравков.
«Щиро дякую особовому складу за внесок в оборону нашої держави. За цих 10 років наш підрозділ з правоохоронного дійсно став потужним формуванням, яке спільно з підрозділами Збройних Сил України дає потужну відсіч ворогу. Хочу засвідчити, що будемо продовжувати стояти на сторожі суверенітету нашої країни й намагатися зробити все, щоби вибити ворога з нашої країни», – зазначив Олександр Буравков.

Музичним привітанням гвардійців привітав оркестр Західного територіального управління Національної гвардії України.

Leopolis.news