logo
26/04
2 ...

Петиція про створення парку на Замарстинівській у Львові набрала необхідну кількість голосів

01-02-2020 19:352354

Петиція про створення парку на Замарстинівській у Львові набрала необхідну кількість голосів
Фото: з відкритих джерел

Зареєстрована на сайті Львівської міської ради петиція про створення парку на Замарстинівській у Львові набрала необхідну кількість голосів менше ніж за 5 днів.

Петицію під назвою «Збереження рекреації на вул. Замарстиніваській шляхом створення парку з включенням озера Стосіка та існуючої рекреації в зоні Р-3, яка була охоплена змінами в ДПТ «Під Голоском» (зміна 6)» на сайті мерії зареєстрував Михайло Лишак 28 січня.

«Мета нашої петиції зберегти зону озеленення мікрорайону Голоско; створити паркову зону, що охопить існуючу рекреацію та діюче озеро Стосіка; визначити правовий статус озера, повернути його на баланс громади Львова; створити інноваційний громадський простір, облагородити його, зберегти унікальну флору і фауну», – пише автор петиції.

Як стверджує автор петиції, зараз існування зеленої зони та самого озера Стосіка опинилось під загрозою.

«На території мікрорайону Голоско, а саме на вул. Замарстинівській (навпроти буд.буд. 270-274) існує прекрасна рекреаційна зона з досить давнім озером Стосіка та прилеглою до нього рекреацією: болотистою місцевістю, що своїми джерелами та потічками живить дане озеро.

Станом на сьогодні постало питання внесення змін в ДПТ «Під Голоском» (зміна 6) та перетворення існуючої рекреаційної зони, яка прилягає до території та охоронної зони озера Стосіка, в зону житлової забудови, а саме Ж-2. (посилання на відповідне рішення).
Громада мікрорайону проти такого перетворення (внесення змін в ДПТ) оскільки це може призвести до знищення озера, зменшить територію рекреації на 16%!!!, ще один житловий комплекс створить додаткове навантаження на існуючу соціальну та інженерну інфраструктуру», – зазначає автор петиції.

Станом на 1 лютого петиція набрала 508 голосів із 500 необхідних. Тепер її мають розглянути під час сесії Львівської міської ради.

«ПРОСИМО ВАС допомогти нам зберегти унікальний куточок Львова зі своєю неповторною давньо. Історією, прекрасним рекреаційним потенціалом. Створіть спільно з нами громадський простір, де в найближчому часі ми разом з Вами розділимо радість того, що ми громада спромоглися зберегти природньо-історичне надбання майбутнім поколінням. ПРОГОЛОСУЙТЕ!», – наголошується у петиції.

Leopolis.news