logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Зеленський представив нового керівника зовнішньої розвідки

28-03-2024 14:31342

Зеленський представив нового керівника зовнішньої розвідки
Фото: Офісу президента

Президент України Володимир Зеленський представив особовому складу нового керівника Служби зовнішньої розвідки Олега Іващенка.

Про це йдеться у повідомленні Зеленського в соцмережах.  

«Новим керівником Служби зовнішньої розвідки України я призначив бойового генерала Олега Іващенка. Він – людина фахова, чудово розуміє розвідувальну діяльність та основну нашу державну ціль зараз», – зазначив Президент. 

«Українська розвідка повинна працювати всюди у світі, де вже є та можуть бути наші інтереси. Всюди у світі, де путінська система намагається щось виграти для себе, має вигравати Україна», – наголосив Зеленський.

За його словами, у час війни є речі абсолютно непублічні, які Служба повинна забезпечувати оперативно та якісно.  

«Саме такий потенціал заходів впливу, агентурної роботи та фактично воєнної діяльності Україна від вас очікує, і саме заради цього Службу зовнішньої розвідки очолив бойовий генерал», – зазначив Зеленський.

Окремо Глава держави подякував колишньому очільнику СЗР Олександру Литвиненку за результати роботи Служби зовнішньої розвідки та висловив упевненість, що тепер він поєднає набутий досвід із потенціалом Ради національної безпеки і оборони України.

Президент акцентував, що новопризначений керівник СЗР генерал Олег Іващенко – фахівець, який чудово розуміє розвідувальну діяльність та основну мету нашої держави.

«В умовах об’єктивно обмежених ресурсів ми повинні знаходити можливості та правильно ними користуватися, щоб Україна могла знищувати окупанта, захищати своїх людей, звільняти свою територію та постійно зміцнювати наші зв’язки зі світом, і не лише з традиційними партнерами України в Європі та Північній Америці, але й в усіх інших частинах світу. Присутність України у світі має стати глобальною, щоб потенціал України був максимальним», – наголосив Володимир Зеленський.

Серед завдань СЗР, які назвав Президент: робота всюди у світі, де є та можуть бути українські інтереси; виграш України всюди, де путінська система намагається щось здобути для себе; значне розширення української присутності та своя роль у тих частинах світу, де відбувається конкуренція ключових глобальних сил; здобуття документальних матеріалів, якісної інформації про наміри різних суб’єктів глобальних та регіональних відносин.

«І п’яте – дуже нагальне й практичне – щодо специфіки роботи Служби зовнішньої розвідки. У час війни є речі абсолютно непублічні, які Служба повинна забезпечувати оперативно та якісно. Саме такого потенціалу заходів впливу, агентурної роботи та фактично воєнної діяльності Україна від вас очікує, і саме заради цього Службу зовнішньої розвідки очолив бойовий генерал», – зазначив Зеленський.

Президент вручив Олегу Іващенку службове посвідчення.

Зі свого боку очільник Служби зовнішньої розвідки України подякував за довіру.

«Як військова людина усвідомлюю весь рівень відповідальності перед Президентом, державою та українським народом. Визначені вами завдання є пріоритетними для Служби, для розвідувальної діяльності. Вірю в колектив Служби зовнішньої розвідки», – зазначив він.

Генерал-лейтенант Олег Іващенко до цього обіймав посаду першого заступника начальника Головного управління розвідки Міноборони України – заступника начальника Генштабу ЗСУ.

Як повідомляли, 26 березхня Президент України Володимир Зеленський призначив головою Служби зовнішньої розвідки України Олега Іващенка після того, як колишнього голову СЗР Олександра Литвиненка призначив секретарем РНБО.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news