logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Скандал навколо «NewsOne»: Луценко заявив, що є достатньо доказів для скликання РНБО та анулювання ліцензії

08-07-2019 16:043079

Скандал навколо «NewsOne»: Луценко заявив, що є достатньо доказів для скликання РНБО та анулювання ліцензії
Фото: Ілюстративне

Слідство встановило зв'язок між телеканалом«NewsOne», який входить до медіа-групи кума Володимира Путіна Віктора Медведчука, та російським ПАТ «Промсвязьбанк», який фінансує та обслуговує державне оборонне замовлення Росії.

Про це у Facebook написав генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"СБУ та ГПУ здобуто інформацію про те, що одна й та ж фізична особа є керівником кіпрських юридичних кампаній – бенефіціарних власників українського телеканалу «NewsOne» та російського ПАТ «Промсвязьбанк», який є уповноваженим банком для фінансування та обслуговування державного оборонного замовлення країни-агресора», – повідомив Луценко. 

Луценко вважає це достатнім доказом для скликання засідання РНБО та введення санкцій проти каналу, зокрема, анулювання ліцензій, заборону на мовлення на території України.

Нагадаємо, 7 липня ведучий програми «Вести недели» на російському пропагандистському каналі «Россия 24» Дмитро Кісельов анонсував телеміст «Треба поговорити» на 12 липня спільно з українським телеканалом «NewsOne», який входить до медіа-групи кума Володимира Путіна Віктора Медведчука.

Як повідомляли, Президент України Володимир Зеленський виступив із відеозверненням до українців у зв’язку із анонсованим телемостом з Росією.

Згодом NewsOne скасував телеміст через погрози фізичної розправи.

Leopolis.news